Vilja och röj!

Det är så mycket jag vill just nu. Jag vill bli gravid typ nu. Jag vill börja handla saker typ nu. Jag vill till Ullared! Där kan man hitta billiga saker till det lilla livet som ska komma.

Det blev inte så mycket planerande igår som jag hade tänkt att det skulle bli. Vi disskuterade lite småsaker bara men inget konkret. Vi kom fram till att vi behöver röja på vinden för att få plats med saker vi vill ha kvar men inte har plats med i lägenheten. Så vi ska röja i lägenheten också med andra ord. Kolla vad vi kan sälja och vad som blir skräp. Himla käckt att ha ett grovsoprum i huset tycker jag! Vi fick ju hem en ny tv i veckan så den gamla ska ju åka ner. Och så har vi en till gammal tv som står på vinden :P

Det blivande barnrummet används just nu som kontor. Vi har tre skrivbord och tre bokhyllor där. Känns lite too much ;) Två av skrivborden ska slängas/säljas, den lilla bokhyllan tänkte jag sätta skåpluckor på och ev. ha som klädskåp till barnet. En av de stora bokhyllorna försvinner helt eftersom det blir en bokhylla med det där skötbordet. Den tredje bokhyllan ska vi kanske flytta ut till vardagsrummet om vi tycker att vi fortfarande behöver den förvaringen. Som sagt, mycket ska röjas. Får se hur långt vi kommer idag, antagligen inte så långt eftersom vi ska på bio i eftermiddag också.

På ett sätt har vi ju ingen brådska eftersom det inte har visat sig något plus än. Men jag är sån som vill planera och planera och ha saker klart så tidigt som möjligt ändå, på både gott och ont.

/Christine

Ikea-sväng igår

Igår var jag med Linn på ikea och kollade lite grejer. Jag är nästan helt säker på att vi kommer ha Hensvik skötbord och bokhylla, jag gillar den serien men är inte helt säker på att vi kommer ha den sängen.

Skötbordet

I helgen ska jag och Jesper diskutera lite närmare och kika efter vad vi vill ha så vi har lite koll på vad vi behöver och vad det kostar. Angående sängen ska det absolut vara en med sänkbar sida, och även att man kan flytta ner madrassen till när barnet är äldre så det inte ramlar över kanten.
Barnvagn har jag också funderat på. En med stora hjul ska det vara, och antagligen rörliga framtill. Fyra hjul och absolut inte tre!

Och jag säger det redan nu, inget med Pingu till mina barn! Barbapappa, Mumintrollet, Spöket Laban och Tummen gillar vi!

/Christine

Början

Ska i denna bloggen skriva om vägen tills jag blir gravid, tiden under graviditeten och sedan om tiden som förälder.

Våra verkliga bebisplaner började våren 2010. Egentligen var det jag, Christine som tog upp det. Jag är rädd för att det kommer ta lång tid och att vi inte kommer kunna bli föräldrar på naturlig väg och en dag sitter man där och känner sig för gammal och har inte bildat familj. Vi diskuterade mycket fram och tillbaka, det kan ju lika gärna gå på första försöket och kommer vi vara redo för det då? Osv... Vi bestämde att jag skulle ta ur p-staven efter sommaren. Jag hade haft p-stav sedan 2006 och inte heller någon mens under den tiden så jag kände även att jg ville att det skulle komma igång så jag vet att det fungerar. Och anledningen till att vi väntade till efter sommaren var att jag inte ville ha mens uder sommaren utifall kroppen skulle få en hormonchock och blöda i flera veckor :P

Den 26:e augusti besökte jag vårdcentralen för att ta ut p-staven. Det misslyckades. Den satt djupare än normalt (vilket jag också känt på mig att den gjorde då den andra jag hade kändes ytligare). Två barnmorskor grävde och höll på i armen på mig utan resultat. Kände mig inte alls bekväm med dom heller.
Den 15:e spetember görs försök 2. Jag hade fått en remiss till en annan vårdcentral där dom har en bättre läkare. Hon känner bara efter, öpnnar mig inte ens utan säger på en gång att den måste opereras ut. jag blir så förbnnat, kunde inte dom på förra vårdcentralen upplysa mig om det?
Den 28:e oktober tas den ut. Inga problem alls, jag får narkos för första gången någonsin och vaknar utvilad upp utan hormoner i kroppen :)
Den 22:a december får jag min första mens efter att p-staven åkt ut. Premiäranvänder även menskoppen jag inhandlat och är såå nöjd med den! Jättesmidig grej jag verkligen kan rekomendera!
Den 21:a januari, 31 dagar efter sista mensens första dag gör jag mitt första graviditetstest. Det var negativt. Ännu har ingen mer mens kommit så den är alltså oregelbunden. Kommer varje månad den 21:a göra ett test för att se om det blir något litet nån gång :)

Så, det var början på min historia. Vill tacka min fina vän Linn som kom på domännämnet till den här bloggen :)

/Christine

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0