Ägglossning?

Jag tror jag har/är på väg att få ägglossning nu, började få känningar igår. Det är liknande som jag har känt de andra två gångerna ca två veckor före mensen kommit:
  • Ömma bröstvårtor.
  • Konstig känsla i magen, kan liksom inte riktigt bestämma mig för om jag är mätt, hungrig eller något mitt emellan. Och eftersom jag har denna känsla blir jag också lätt sugen på småsaker. Men jag försöker stå emot, LCHF ska det vara!
  • Får svallningar och svettas så fort jag rör mig. Ett exempel är att jag igår tog en ren tröja när jag skulle till jobbet, eftersom jag har speciella jobbkläder så hade jag bara den på vägen till och från jobbet och ändå luktade den svett när jag kom hem. Det är visserligen varmt nu men sååå mycket brukar jag inte svettas.
  • Och så tycker jag att jag känner lukter...
Dessa symptom är ju också liknande gravidsymptom, men jag ska avvakta med att testa till 8:e augusti när kvinnokliniken öppnar igen. Då kan jag göra ett test på morgonen innan vi kontaktar dom, puh! Två och en halv vecka kvar...

/Christine

Provsvar...

Idag kom provsvaren från barnmorskan. "De visar en obalans mellan manliga och kvinnliga hormoner och rubbningen kan leda till utebliven mens eller svårigheter att ha ägglossning" står det. Huvuddiagnos: E282, Polycystiska ovarier (PCO). Det är en sjukdom med bland annat dessa symptom som jag har, men även annat som också möjligen kan stämma med mig. Det går inte att bota, men det finns hjälpmedel av olika slag, hormontabletter och hormonsprutur. Vill bara att det ska bli vecka 32 nu så jag kan ringa till gbgkk, men skulle kanske iofs kunna ringa imorron och säga att jag har fått dessa provsvar så kanske jag får tid för utredning direkt..?
Ska läsa på mer om PCO/-S. 

Chrisitne

Lite nytt...

Tog tag i och ringde kvinnokliniken i tisdags. Hon jag pratade med var jättetrevlig, men sa att hon tyckte att jag skulle besöka deras gynekologmottagning först och att jag där kunde få något som heter pergotime. Jag googlade lite på det och det är alltså tabletter man tar för att få igång ägglossningen och det verkar ha funkat för de flesta så det verkar ju bra. Jag vet däremot inte varför min vanliga barnmorska inte kunde ge mig det? Anyway, kvinnoklinikens gynmottagning har naturligtvis semester fram till v. 32 och det går inte att boka tid innan. Skit. Måndag v.32 måste vi gå upp tidigt och fixa en tid samma dag. Det är Jespers sista semestervecka så han kan följa med och jag är ju alltid ledig på måndagar numera, ett tag framöver iaf. 

Jag hoppas också resultatet av mina blodprover kommer snart. Antagligen inte förrän nästa vecka tidigast men ju förr desto bättre.

/Christine

Utredning och sånt...

Vill bara förtydliga en sak från förra inlägget där jag skrev att det inte finns något som kan hjälpa mig få igång ägglossningen, det är ju fel. jag var lite skärrad när jag skrev det men det jag menar är att min barnmorska inte kunde ge mig det utan att vi måste gå på fertilitetsutredning först, och att dom där i så fall kan ge oss det. Så vi anmälde oss till det i torsdags kväll och väntar nu på att få bli uppringda.
Utredning på IVF är landstingsfinansierat, men det står att om man betalar privat så är väntetiden kortare. En utredning på två besök kostar 4000:- och jag skulle gärna lägga det för att snart få reda på vad det är, blir det vidare sen så vänder vi oss nog till landstinget och får det godkänt. Ring nu då!

/Christine
RSS 2.0