Bekräftelse

Idag fick vi bekräftelse från Sahlgrenska att de mottagit remiss. Blev jätteförvånad för det trodde jag minsann inte att man fick, men skönt ändå naturligtvis! Nu vet vi att det är på väg! Det står att vi kommer bli kallade per brev inom tre månader, men då är det ju sommar och semestrar och lär säjert dröja innan vi får tid...

/Christine

Provsvar...

Idag fick besökte vi Kvinnokliniken igen för att få alla provsvar. Allt såg bra ut. Punkt. Vi har alla förutsättningar för att få barn. Förrutom min jäkla ägglossning! Hormonprover, spermaprov, ämnesomsättningsprover, infektionsprover. Allt jättebra. Okej, toppen.
Nästa steg nu är hormoner genom sprutor till mig för att stimulera äggstockarna så dom släpper ifrån sig ägg. Alternativen är att göra det på kvinnokliniken, vilket man i stort sett kan börja med på en gång men det kostar 9 000:-, eller göra det på Sahlgrenska vilket vi får räkna med tar ett halvår innan vi får tid, kanske ännu längre, men det är betydligt billigare. Vi kom iaf fram till att läkaren skulle skicka en remiss till Sahlgrenska så att vi får en tid där. Så nu väntar vi på det helt enkelt. Nu när vi kom hem och fick prata ihop oss med varandra bestämde vi att vi avvaktar och ser när vi får en tid, och bestämer utifrån det om vi försöker behandlingen på Kvinnokliniken också. Det är ju så mycket pengar det handlar om och allt vi lägger ut på annat dras ifrån bröllopsbudgeten. Och det vill vi ju spara så mycket som möjligt till. Det känns knivigt. Vi fick även med en liten bok om IVF som jag tänkte läsa lite i, har dålig koll på hur det verkligen fungerar. Hormonbehandlingen med sprutor är väldigt känslig och det kan bli så att det skjutsar igång för många ägg och då kan man plocka ut dom och befrukta i lab istället. Käckt, tänk vad man kan göra :)

/Christine

2013-08-31

=)

HSS-ultraljud/spolning

Hemma från det nu. Var rätt nervös innan men det gick jättebra, stack till när slangen skulle på plats men det var över på en gång. För att utvidga livmodern blåstes det upp en liten "ballong", då kändes det som mensvärk, och det är man ju van att leva med då och då ;) Förstår inte folk som säger att det gör så otroligt fruktansvärt ont, som jag läst om en del på nätet.
Inget fel hittades heller, vet inte vad jag ska tycka om det, hade nästan varit bättre om det fanns nåt fel som kunde undanröjas, men vi väntar ju fortfarande på provsvaren som vi får på onsdag.
Men däremot har jag dragit på mig en svampinfektion, mindre kul men är bara att behandla så är det över på några dagar.

/Christine

Mens!

Då var det dags, som väntat då iom Proveran. 84 dagar sedan förra gången, yay..

/Christine

Spermaprov

Nu på morgonen har vi varit inne med ett spermaprov. Vi håller tummar och tassar att dom små springarna är många och snabba!

Igår tog jag även den sista proveratabletten, bör få mens imorron eller onsdag. Det har ju fungerat tidigare så det borde komma.

/Christine
RSS 2.0