Hittat handen

Två månader gammal har Nova hittat sina händer! Och dom är roliga, dom kan man stoppa i munnen ;)
Och hon gjorde en jäkligt kul grej förrut när hon satt i babysittern. Hon spottade ut nappen så den låg precis nedanför hakan på bröstet så hon knappt nådde den med munnen, då tog hon handen till hjälp och puttade in den :D Smarta unge! <3 Kanske en engångshändelse, kanske mycket medvetet, duktig tjej i vilket fall :)

Bvc-besök!

Idag kom vi iväg på öppen mottagning på bvc. Och tur hade vi som tog promenaden på förmiddagen för nu blåser och regnar det så det dundrar där ute...
 
Längd: 55, 7 cm
Vikt: 5050 g
Huvud: 38, 5 cm
 
Och i övrigt är hon superfin! Hon är lite röd i ett veck på halsen, det är ju så svårt att komma åt överallt även om jag tycker att jag kollar igenom henne varje dag, sköterskan sa att det inte var någon fara utan jag kan smörja med bephanten och hålla koll. Det kan lätt bli svampinfektioner men då finns det receptfritt på apoteket.
Tyvärr fick vi reda på att våran sköterska inte kommer vara kvar, hon har fått en tjänst i Alingsås så vi får se vem det blir framöver. Bra blir det säkert iaf.

Två månader!

Idag fyller Nova två månader, hurra, hurra! Hon har legat på mage och tränat idag, njutit av att det inte är så varmt och nu tränar hon koordination öga-hand :)
 
Vi hade tänkt åka ner till bvc på öppen mottagning för att väga och mäta henne men det var så tråkigt väder, vi gör ett nytt försök imorron.
 
 

Inplanerade aktiviteter

Jag har kollat runt lite vad kommunen har att erbjuda till småbarn och bestämt att vi börjar på babyrytmik i Stenkullens kyrka i september och i Flodas bibliotek i oktober. Det i Floda kommer vara på onsdagar, vilket också babysimmet kommer vara och jag känner att det nog räcker med en aktivitet per dag till en början, men vi hinner gå något tillfälle innan babysimmet drar igång. Babyrytmiken är bra, det är gratis och man anmäler sig från gång till gång. Det ska bli kul att träffa andra småbarnsföräldrar också :)

Nova utvecklas till en stor tjej!

Tiden går så fort! Jag hinner inte med att blogga ;)
Mycket händer med vår lilla (stora) tjej:
 
Hon ler och skrattar varje dag.
Sover ca 5, 5 timme varje natt innan hon vill ha ny blöja och äta, somnar om igen inom en timme efter det och sover 3-4 timmar till, brukar dock vara lite stönigt och bökigt dom timmarna men före 8 brukar vi inte gå upp.
Hon är väldigt aktiv och glad på skötbordet, pratar glatt och gymnastiserar, dröjer inte länge innan hon snurrar runt där inte ;).
Hon får ligga på mage lite nästan varje dag och träna nacken, då passar hon för det mesta på att sparka ordentligt med benen så lär bli en väldans fart på henne när hon upptäcker hur man tar sig framåt.
 
 
Hon har haft mjölkskorv i pannan vid ögonbrynen men nu börjar det försvinna, får väl se om det kommer tillbaka eller vad som händer.
Hon älskar att bada!
Hon älskar inte värmen.
Mamma är för det mesta bäst!
 

Bvc-besök!

Då var det dags att väga och mäta stora tjejen igen då!
 
 
 
Längd: 55, 5 cm
Vikt: 4638 g
Huvud: 37, 7 cm
 
Hon visade sig från sin bästa sida första minutrarna, men sen blev det tvära kast åt andra hållet :P Blir man störd när man ska sova så får man minsann visa missnöje! Annars var hon så fin så sa sköterskan, hon har inga prickar längre men mjölkskorv vid ögonbrynen, bara att vänta på att det ska trilla bort. Vi smörjer med lite olja morgon och kväll bara.
Som tur är somnade hon ordentligt i bilen när vi var iväg och köpte en babysitter, hoppas hon vill inviga den idag!

Efterkontroll

Idag var jag på efterkontroll på mvc.
 
Vi pratade om förlossningen, amningen, hur det gick hemma, sex och preventivmedel. Sen blev jag undersökt och det såg jättebra ut, är inte helt 100% läkt men på god väg. Blodtryck och järnvärde såg bra ut, vikten låg på -10 sen sist (veckan innan förlossningen).
 
Nova var också med och passade på att bajsa från rygg till mage och kräka ner på mamma minsann. Jaja, man har ju resurser! Blev ombyte för oss båda, lika bra att visa vad man kan när man är iväg tyckte hon nog ;)

Nova till politikerna

Appropå att det är politikervecka i Almedalen nu, Nova vill klargöra vissa saker för dom!
 
 
 
RSS 2.0